//
Informatie vaardigheden

 

Voor mijn leerlingen zoek ik digitale bronnen die passen bij hun leeftijd, sociaal-emotionele en morele ontwikkeling. Dit is terug te vinden in bijvoorbeeld mijn lessenserie,  Presentatie talk around the world, met links naar verschillende sites en filmpjes over de cultuur van de Amerikaanse tiener.

Daarnaast geef ik tijdens mijn mentoruur, specifieke lessen over mediawijsheid aan mijn leerlingen, een onderdeel hiervan is bijvoorbeeld zoeken op het web. De leerlingen gebruiken deze vaardigheden tijdens een webquest of bij de voorbereiding op een presentatie. Zo leren de leerlingen om websites te beoordelen op betrouwbaarheid en authenticiteit. Ze leren daarnaast om informatie doelmatig en doeltreffend te zoeken en te vinden.

Een ander deel van de lessen over mediawijsheid gaan over Netiquette, de ongeschreven regels over internet gebruik. Als docent is het goed te realiseren dat de jongeren van nu beschouwd worden als digital natives, zij zijn geboren in het digitale tijdperk. Als docent ben je gedwongen deze wereld te begrijpen. Meer informatie over mediawijsheid is te vinden in mijn praktijk onderzoek social media dat in juni wordt afgerond. De link naar het onderzoek volgt zo snel mogelijk.

Voor mijn mededocenten heb ik een presentatie gegeven over mediawijsheid: socialmedia 2.0. Hier komen zaken aan de orde als cyberpesten en social media gebruik van jongeren.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Voer je e-mailadres in om deze site te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow ICT Portfolio on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 7 andere abonnees